Bumerang - Yazarkafe

Translate

13 Nisan 2015 Pazartesi

İçerik Örnekleri 3-Diyete Başlamak mı Zor Devam Etmek mi?




Diyete Başlamak mı Zor Devam Etmek mi?


Kiloları ile sıkıntı yaşayan hemen herkesin, diyet yaparken yasaklı yiyeceklerle olan imtihanı başının en büyük derdidir. Hele ki evde en sevdiğiniz böreklerden, köftelerden, dolmalardan pişiriyorsa; bir de aile ferleri bunları bir güzel mideye indiriyorsa, işte o zaman ızdırap başlıyor. Belki de sırf bu yüzden pazartesi başlanılan diyetler, çarşamba günü son buluyor.

Diyet yapmak, kilo sorunuyla boğuşanlara ömür boyu verilmiş bir ceza gibidir. Yaklaşan yaz mevsimi, düğün, dernek ya da sağlık problemleri gibi nedenlerle başlanılan diyetlerin pek çoğu daha ilk günlerden bozulur. Bu kaçınılmaz sonun en temel nedeni, açlığa ve o güzelim yemeklerin çekiciliğine dayanamamakta yatıyor aslında. Yapılan diyetin daha ilk günlerden bozulması klasiğine çanak tutan suçluların başını ise aile fertleri çekiyor.

Siz diyetteyken sanki inadına yapıyormuşcasına gözünüze soka soka, iştahınıza ve dayanma sınırınıza karşı o güzelim yemekleri karşınızda hüpletmelerine can dayanmıyor, diyet son buluyor. Söz birliği etmişcesine aile üyelerinin her biri, sevdiğiniz yiyecekleri karşınızda bir bir afiyetle yedikçe, diyeti sürdürme direncinizin sınırları zorlanıyor. Bir yanda bir kibrit kutusu beyaz peynir, salata, haşlanmış sebze yemeği, bir yanda güzelim kadın budu köfte, pilav, gel de dayan buna!
İnsanoğlu için yasak olan her şey güzel ve çekicidir. Özellikle diyet yaparken, tamda bu süreçte yasaklı yiyecekler, insanoğlu için daha büyük bir çekim gücüne sahip oluyor. Yoksa evren, size bir oyun mu oynuyor?
Anneniz; en sevdiğiniz börekleri, kekleri, pastaları, tatlıları, yemekleri siz diyetteyken sanki özellikle yapıyor. Yetmiyormuş gibi üstüne bir de akşama eve yemekli misafir geliyor. O değilse bile, altınlı gün sırası mutlaka sizin eve geliyor. İşte tüm bunlar, sizin diyetle mücadelenizi kırmak için evrenin size sinsice planladığı bir oyunu değil, tam da kaleyi içten yıkacak iç mihrakların, yani aile bireylerinin sinsice planları.
Tv'de izlenen reklam, dizi vb. karelerdeki o güzelim yemek görüntüleri, yemek yemeyi çok seven siz diyet mağduruna daha bir albenili görünür hale geliyor değil mi? Sokakta yürürken uzaktaki fırından yayılan o misss gibi ekmek kokusu direkt burnunuza geliveriyor. Geçerken, yol kenarındaki patisserie vitrini en cazibeli haliyle size göz kırpıyor. Ne evde aile fertleri, ne de sokaktaki çekici yemek uyaranları sizi bir türlü diyetinizle baş başa bırakmıyor, kabusunuz oluveriyor.
Ama siz demir gibi iradenizle çağrıların tümüne duyularınızı kapatın, sapa sağlam iradenizle sıkı sıkıya diyetinize devam edin. Fit görünümüzle tüm dikkatleri üzerinizde toplayın...
Yazar: F.Nur ŞEN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu lütfen buraya yazın

İÇERİK SİHİRBAZI

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı