Bumerang - Yazarkafe

Translate

13 Nisan 2015 Pazartesi

İçerik Örnekleri 4-İsimlerimiz Hayatımızı Nasıl Etkiliyor?





İsimlerimiz Hayatımızı Nasıl Etkiliyor?

Dünyaya gelmeden önce çocukları için farklı isimler düşünen anne babalar, çocuklarına koyacakları isimlerin anlamlarını ve soyadlarına uygunluğunu iyice düşünüp araştırdıktan sonra net bir isime karar vermeleri gerekiyor. Çünkü Akrofonologlara göre, çocuğa konulan isim kariyerini, evlilik tercihlerini yani tüm hayatını derinden etkiliyor.

Akrofonolog (isim bilimci) 'lere göre konulan isimler, insanların yaşamları boyunca üzerilerinde önemli etki yaratıyor. İlk duyduğunuz anda size çok sempatik gelen bir isimin adeta ruhunuzu okşayacağını ve o kişiye karşı oldukça yoğun ilgi ve sempati duyabileceğiniz belirtiliyor.

Dikkat çekici isminiz sayesinde aşmanız gereken basamakları hızla tırmanabilir, hatta ismin yarattığı etki sayesinde iş ve kariyer imkanları ayağınıza kadar gelebilir. Belki kendi alanınızda çok popüler ve tanınan biri olabilirsiniz, kim bilir?
İsim ve soyadı bir bütünlük içinde olan kişilerin, uygun frekansı yakalarsa harika bir kariyere sahip olabileceği iddia ediliyor.İsim bilimciler, kariyer basamaklarında hızla yükselmek için konulacak veya mevcut isimlerin içerisinde mutlaka bulunması gereken harfleri ve buna göre seçilmesi gereken meslekleri de öneriyor.

İçinde L harfi bulunan isimler, sanatla ilgili işler yapanlar için ideal. El becerisi ile çalışan herkes için de bu harf geçerli.

A ve B harfleri, satış ve pazarlamada işinde başarıyı yakalayabilir.

İçinde M ve A harfleri olan isimler, serbest ticarette başarılı olabilir.

S harfi hem isim, hem soy isimde bulunuyorsa, üretici faaliyetlerde ve planlamada önleri açık görünüyor.

Z harfi, araştırma ve geliştirme işinde çalışanların isimlerinde mutlaka bulunmalı.

İ ve P aynı isimde yer aldığında, psikoloji ve tıp alanında başarıyı yakalamak için ’ideal’ harfler olarak belirtiliyor.

İsimlerin hayat boyu insan üzerinde yarattığı etkiyi 5 bin yıldan bu yana dikkate alan tek toplum ise Çin'lilerdi. Çinliler konulan ismin yarattığı titreşimin, kişinin ruhsal bedeni ile bir bütün halinde titreşmesi gerektiği inancını taşıyorlardı. Bu yüzden çocuk doğmak üzereyken doğuma "isim koyucular" çağrılır ve bu kişilerde, çocuğun doğum anında çıkarttığı seslere, en çok uyan titreşime sahip ismi çocuğa koyarlardı. 

Akrofonologlara göre durum böyle göründüğüne göre; isimlerimizin bizleri hayat boyu etkilemesi de kaçınılmaz oluyor.

Yazar: F.Nur ŞEN






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu lütfen buraya yazın

İÇERİK SİHİRBAZI

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı