Bumerang - Yazarkafe

Translate

13 Nisan 2015 Pazartesi

İçerik Örnekleri 7-Bu Dizileri Anımsayan Kaç Kişiyiz?






Bu Dizileri Anımsayan Kaç Kişiyiz?

TV kanallarında yerli dizi bolluğundan geçilmeyen şu günlerde; ailemizin bir ferdi gibi gördüğümüz, özdeşlik kurduğumuz karakterleri olan kaliteli yapımlara rastlamak neredeyse imkânsız artık.

Türk insanının tek kanallı siyah-beyaz devlet televizyonunda ve sonradan renkli yayın yapan birkaç özel kanalda Amerikan yapımı kaliteli pek çok dizisi oldu. Bu diziler öylesine sevilir ve izlenirdi ki yayın saatinde sokaklarda tek bir insan göremezdiniz. Beğenilen karakterlerle öylesine yakınlık ve özdeşlik kurulurdu ki dizilerdeki karakterler aileden biri olup çıkıverirdi. Hele o ünlü Amerikan film yıldızlarının giydikleri ve saç modelleri yok mu? İzlenen bölüm ertesi, aynı elbiseden terzilere diktirilir, aynı saç stilleri kuaförde yaptırılırdı.

Mac Gyver, A Takımı, Miami Vice, Altın Kızlar, Alf, Şahin Tepesi, Güzel ve Çirkin, Şöhret, Charlie’nin Melekleri, Aşk Gemisi, Ziyaretçiler, Flamingo Yolu,  Shogun, Zaman Tüneli, Beyaz Gölge, Komiser Colombo, Charles İş Başında, Muhteşem İkili, Atlantisten Gelen Adam, Webster ve Görevimiz Tehlike akla ilk gelen dizilerden.

Dizi karakterleri Lassie, ailenin sevimli ve akıllı köpeği, Dallas'ta JR.Ewing mahallenin kötü adamı yerine geçerdi. Kara Şimşek'te KITT ile Michael Night ve Mavi Ay dizisinde Bruce Willis yakışıklıklarıyla bir efsane idi. İlk kez bir zenci ailesinin yaşamını Cosby Ailesi ile gören izleyici, ailenin sevimli küçük kızları Rudy'i sevmiş, uçarı oğlu Theo'nun ve Vanessa'nın ağır ergen hallerini görmüş, en az kendi çocukları kadar benimsemişti. Hele o, Küçük Ev'in sevimli minik kızı Laura'nın fırfırlı şapkası ve geceliğini unutmak ne mümkün?


Lassie: Rough Collie cinsi bir köpegin, küçük bir çiftçi topluğunda diğer hayvan ve insan dostları ile yaşadığı maceraları anlatır.



Dallas: Petrol zengini Ewing ailesinin aile içi ve dışı karmaşık ilişkilerini, güç savaşlarını ve entrikalarını anlatan bir diziydi. Yayınlandığı saatte sokaklar boşalırdı.



Kara Şimsek (Knight Rider): Yapay zekaya sahip, kendi kendine hareket edebilen, süper donanımlı bir otomobil KITT ile sürücüsü Michael Knight'ın başından geçen maceraları anlatır.



Cosby Ailesi (The Cosby Show): Brooklyn'de yaşayan Afro-Amerikalı bir ailenin başından geçen olayları konu alan komedi sitcom bir dizidir.


Küçük Ev (Little House on the Prairie): Laura Ingalls adında küçük bir kızın 19. yy'da ailesi ile başından geçen olayları ve yaşamını anlatan dizidir.


Mavi Ay (Moonlighting): Eski bir top model Maddie Hayes ve eski bir dedektif David Eddison'un ortak olduğu dedektiflik şirketinde başlarından geçen ilginç maceraları konu alır.

Yazar: F.Nur ŞEN


1 yorum:

  1. Harika dizilerdi gerçekten de. Ben en çok Cosby dizisini severdim. Onların yaşantıları çok degişik gelirdi bana, ama diger diziler de en az Cosby kadar güzeldi. Ne güzel günlerdi; gençligimizin güzel günleri. Televizyon kanalları yoktu çok sonraları özel televizyonlar da açıldılar ama hepsinde programlar kaliteli ve seviyeli. Diziler güzeldi

    YanıtlaSil

Yorumunuzu lütfen buraya yazın

İÇERİK SİHİRBAZI

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı