Bumerang - Yazarkafe

Translate

13 Nisan 2015 Pazartesi

İçerik Örnekleri 2-Yatakta Telefon Şarjı İle Sınavımız






Yatakta Telefon Şarjı İle Sınavımız


Günümüzde sosyal medya araçları bizi smart telefonların ayrılmaz parçası haline getiren en büyük neden. Çok değil bundan 10-15 yıl önce, mahallede camdan cama yapılan kim kime ne demiş? Kim ne yapmış? Kimin oğlu kimin kızını sevmiş? Gibi ağızdan ağza yayılan komşu dedikoduları, artık sosyal paylaşım siteleri üzerinden yapılır oldu. Ee, hal böyle olunca da anlık dedikoduya ve habere jet hızıyla ulaşmak her birimizin asli görevi haline gelip çıktı.

Bir çoğumuz farkında değil ama, sosyal medya her birimizi hipnoz olmuşcasına esir aldı. Caddede, sokakta, AVM'de otobüste, yürürken, spor yaparken, aklımıza gelen hemen her yerde, evde, yatakta, hatta wc'de bile smart telefonlarımızı elimizden bırakamaz olduk.

Günlük yaşamımızın asli amacı; aman gündemden geri kalmayım, aman haberleri kaçırmayayım, son dedikoduları yakalayayım halini aldı. Sosyal medyayı takip etmekten arta kalan zamanda, yemek yemek, uyumak ve çalışmak gibi temel insani ihtiyaçlarımızı dar zamanda adeta zipleyerek giderir hale geldik. Sosyal medyada sosyalleşirken! gerçek hayattaki sosyal ilişkilerimize yabancılaşır olduk.

Olur olmadık zamanlarda "Bir girip; facebook, twitter, instagram hesabımı kontrol edeyim, paylaştığım fotoğraf veya durum bildirimi kaç like almış? Kim, ne yorum yapmış? Eski sevgilimi gizliden takip edeyim, bakalım bu gün kiminle neredeymiş? Ne yapmış?" Gibi türlü dayanılmaz meraklar, telefon şarjını sömüren en büyük sorunsallarımızın başını çekiyor. İşte tüm bu sosyal medya merakı ve takibine can dayanıyor, ama şarj dayanmıyor.

Yapılan bir araştırmaya göre; sosyal medya kullanıcılarının %90'ı, saat 22:00-23:00 ve 04:00-05:00 saatlerinde yoğun biçimde sosyal medya araçlarını kullanıyor. Bu da demek oluyor ki, yatağın bir kenarından uzanan bir kabloya bağlı olarak uykuya dalınıyor. Eğer, şarjım yeter deyip de hemen yanı başınızdaki şarj kablosuna telefonu takmadan uykuya yenik düşüyorsanız, sabah çalmayan alarm işe geç bırakabiliyor ya da düşük batarya kabusu trafik çilesi gibi dertleri işe geç kalma telaşına ekliyor.

Sonuç olarak batterry low uyarısı, çılgın sosyal medya takibi bağımlılarını çileden çıkartan en büyük sorun haline geliyor. İnsanoğlu, göbek kordonundan bile en fazla 15 günde ayrılırken, görünen o ki telefonun şarj kordonu ile yakın göbek bağı sosyal medya var olduğu sürece hiç kopmuyor, her gece başucundaki şarj kablosuyla sınav verdirtiyor.

F.Nur ŞEN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu lütfen buraya yazın

İÇERİK SİHİRBAZI

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı